Start & tips

Tip, start in plaats van het drukke bezoekerscentrum van Natuurmonumenten bijvoorbeeld in Velp bij Buitenplaats Beekhuizen (vanaf de parkeerplaats 0,6 KM over het fietspad omhoog fietsen en pak de rode MTB-bebording op totdat je op de groene hoofd MTB-route komt).

Daarnaast heeft Natuurmonumenten een samenwerking met restaurants de Heideroos (Eerbeek) en De Harmonie (Laag Soeren). Tijdens de openingstijden zijn hier ook faciliteiten voor mountainbikers.

De Priesnitzhoeve in Laag-Soeren is een charmant steunpunt van Natuurmonumenten met koffie & lunch, B&B en tevens faciliteiten voor mountainbikers.

Horeca; tip, neem altijd voldoende proviand en te drinken mee. Je fietst op de MTB-route langs paviljoen De Posbank, eetkraampje Koepel de Kaap, Pannenkoekenhuis Carolinahoeve. Restaurant de Ruif en Woodz liggen vlak bij de route en zijn via de rode MTB-route te bereiken.

Verhuur van mountainbikes
MTBCLINIC.NL in Velp (tevens MTB-werkplaats, Bed&Bike en clinics) en Veluwe Actief in Rheden (tevens arrangementen en groepsactiveiten)

Overnachting
Er zijn veel overnachtingsplekken.

Neem contact met ons op als je specifieke vragen hebt, we kunnen desgewenst specifieke GPS bestanden of routes voor je samenstellen! We ontwerpen nog een nieuwe online kaart met meer informatie over parkeer- en start plaatsen, fietswinkels en inzet van hulpdiensten.