MTB-vignet

Om op de MTB-route in het Nationaal Park Veluwezoom te mogen rijden, dien je in het bezit te zijn van een MTB-vignet. Dit vignet is ook geldig op diverse andere routes in Nederland.

Waarom?
De Vereniging tot Behoud van Natuurmonumenten in Nederland is een Nederlandse natuurbeschermingsorganisatie. Zij bezit en beheert Nederlandse natuurgebieden. Het aanleggen en onderhouden van mountainbikeroutes behoort niet tot haar kernactiviteiten. Omdat er door bezuinigingen minder geld is voor natuur en recreatie kunnen we niet meer zonder bijdrages.  De inkomsten worden gebruikt voor onderhoud en uitbreiding van de route.

Soorten vignetten
Om zowel de doorgewinterde mountainbiker als de eenmalige gebruiker van de route van dienst te zijn, worden er diverse vignetten aangeboden:

  • Jaarpas: € 12,- (leden €3,00 korting) per kalenderjaar (dus tot en met 31 december) 
  • Dagpas: € 5,-  (leden €1,50 korting)
  • Tweedaagse pas: € 7,50  (leden €1,50 korting) voor twee achtereenvolgende dagen, of in het weekend van vrijdag 12.00 uur tot en met zondag

Verkooppunten
Het MTB-vignet is zowel online als bij diverse lokale verkooppunten verkrijgbaar.

Passen met ledenkorting zijn alleen online te verkrijgen en in de bezoekerscentra Veluwezoom en Oisterwijk. Als lid kun je maximaal 4 passen kopen met korting.

Toegang tot het park
Wij adviseren je met klem om naast het verplichte MTB-vignet van Natuurmonumenten de regels van de verschillende natuurgebieden goed te lezen en die van de individuele terreineigenaren te respecteren! Bij elk entree vanaf de openbare weg staan openstellingsborden met de regels van de terreineigenaren. Je bent (met of zonder vignet) altijd gast op andermans terreinen. Houd je dus aan deze regels!

Bijvoorbeeld Gemeente Rheden:

  • Toegang van zonsopgang tot zonsondergang
  • Vrij wandelen op wegen en paden
  • Fietsers toegestaan op de aangegeven paden (verharde fietspaden en fietsroutes)
  • Honden aan de lijn

Laat je niet bekeuren door één van de vele toezichthouders in het gebied en help ons bovendien met jouw bijdrage bij alle veranderingen en het beter maken en onderhouden van de route!