MTB-vignet

Om de MTB-route in het Nationaal Park Veluwezoom te mogen rijden, dien je in het bezit te zijn van een MTB-vignet.

Waarom? De Vereniging tot Behoud van Natuurmonumenten in Nederland is een Nederlandse natuurbeschermingsorganisatie. Zij bezit en beheert Nederlandse natuurgebieden. Het aanleggen en onderhouden van mountainbikeroutes behoort niet tot haar kernactiviteiten. Omdat er door bezuinigingen minder geld is voor natuur en recreatie kunnen we niet meer zonder eigen bijdrages. Natuurmonumenten heeft daarvoor het MTB-vignet opgezet. Het vignet kost € 12 (25% korting voor leden) en is een (kalender)jaar geldig op de routes zoals vermeld bij Natuurmonumenten.

MTB-vignet kopen
Het 2020 vignet is online te kopen en na aankoop direct geldig. Laat je niet bekeuren door één van de vele toezichthouders in het gebied en help ons bovendien met jouw bijdrage bij alle veranderingen en het beter maken en onderhouden van de route! Ondanks wat er vaak gezegd en geschreven wordt op internet investeert Natuurmonumenten flink in de nieuwe opzet.

Toegang tot het park
Wij adviseren je met klem om naast het verplichte MTB-vignet van Natuurmonumenten de regels van de verschillende natuurgebieden goed te lezen en die van de individuele terreineigenaren te respecteren! Bij elk entree vanaf de openbare weg staan openstellngsborden met de regels van  de terreineigenaren. Je bent (met of zonder vignet) altijd gast op andermans terreinen. Houdt je dus aan deze regels!

Bijvoorbeeld Gemeente Rheden;

  • Toegang van zonsopgang tot zonsondergang
  • Vrij wandelen op wegen en paden
  • Fietsers toegestaan op de aangegeven paden (verharde fietspaden en fietsroutes)
  • Honden aan de lijn