De route

Onze  MTB-route onderscheidt zich in veel opzichten van andere MTB- routes in Nederland. Het is een pittige, natuurlijke en avontuurlijke route dwars door het Nationaal Park Veluwezoom en gaat over paden en wegen van meerdere grondeigenaren. Het parcours loopt in het zuidelijke deel met de meeste hoogtemeters en recreatieve voorzieningen over de stuwwal met pittige ruwe klimmetjes en gaat in het centrale en noordelijk gelegen deel langs zandverstuivingen, heide, vennen en bossen waar stilte overheerst en natuurlijke processen het landschap bepalen.

Je kunt de hoofdroute herkennen aan het groene MTB-symbool. De hoofdroute kan in twee richtingen worden gefietst. Er zijn drie startpunten met horeca van waaruit een route naar de hoofdroute is aangegeven en drie locaties waar de hoofdroute kan worden ingekort. Horecagelegenheden langs de route zijn aangegeven met blauwe horecabordjes en richtingspijlen.

Verder zijn er nu 3 extra’s, deze zijn herkenbaar aan het rode MTB-symbool.
1: bij de Brandtoren (Teerose Trail en Granny Trail)
2: de brug over de Holleweg (Shooting Mountain Trail)
Let op: dit zijn nu nog heen &weertjes met soms gescheiden klimmen en dalen en deze zijn goed te combineren met horeca onderweg of je gekozen startpunt.
3: De Fortune Cookie (een ronde lus met de Pumptrail) in het Vrouwendal, een rode lus die je tegenkomt als je de groene hoofdroute fietst, je komt 50 meter verderop weer terug op de groene hoofdroute.

Groene internationale MTB borden geven dus de hoofdroute weer. Rode internationale MTB borden geven extra’s weer (voor maximaal mountainbike plezier en hoogtemeters).

In het najaar 2019 worden nog enkele rode tracks aangelegd.

Tijdelijke A3

Tip;
In Nationaal Park Veluwezoom delen we paden met andere recreanten. Als je andere recreanten op de route treft, passeer deze dan altijd op een nette manier.  Een vriendelijk ‘hallo’ en ‘bedankt’ bij het langzaam passeren bevordert de sfeer in het park! Be Nice, say Hi!

“Denk goed na over je gedrag in relatie tot andere recreanten” Oftewel; Jouw gedrag heeft invloed op de opinie en tolerantie van het publiek en dus ook van de beleidsmakers en landeigenaren waar wij mee ingesprek zijn!