De route

Onze  MTB-route onderscheidt zich in veel opzichten van andere MTB- routes in Nederland. Het is een pittige, natuurlijke en avontuurlijke route dwars door het Nationaal Park Veluwezoom en gaat over paden en wegen van meerdere grondeigenaren. Het parcours loopt in het zuidelijke deel met de meeste hoogtemeters en recreatieve voorzieningen over de stuwwal met pittige ruwe klimmetjes en gaat in het centrale en noordelijk gelegen deel langs zandverstuivingen, heide, vennen en bossen waar stilte overheerst en natuurlijke processen het landschap bepalen.

Je kunt de hoofdroute herkennen aan het groene MTB-symbool. De hoofdroute kan in twee richtingen worden gefietst. Er zijn drie startpunten met horeca van waaruit een route naar de hoofdroute is aangegeven en drie locaties waar de hoofdroute kan worden ingekort. Horecagelegenheden langs de route zijn aangegeven met blauwe horecabordjes en richtingspijlen.

Verder zijn er nu 3 extra’s, deze zijn herkenbaar aan het rode MTB-symbool.
1: Teerose Trail en Granny Trail bij Parkeren Brandtoren, 4.1 KM, vervolgens ~2.6 KM groen startpunt route over verhard fietspad terug naar start (lus 6.7 KM totaal)
2: Niner’s Shooting Mountain Trail bij de houten brug over de Holleweg, lus 2.2 KM
3: De Fortune Cookie, in het Vrouwendal, lus 1 KM

Groene internationale MTB borden geven dus de hoofdroute weer. Rode internationale MTB borden geven extra’s weer (voor maximaal mountainbike plezier en hoogtemeters).

Tip;
In Nationaal Park Veluwezoom delen we paden met andere recreanten. Als je andere recreanten op de route treft, passeer deze dan altijd op een nette manier.  Een vriendelijk ‘hallo’ en ‘bedankt’ bij het langzaam passeren bevordert de sfeer in het park! Be Nice, say Hi!

“Denk goed na over je gedrag in relatie tot andere recreanten” Oftewel; Jouw gedrag heeft invloed op de opinie en tolerantie van het publiek en dus ook van de beleidsmakers en landeigenaren waar wij mee ingesprek zijn!