Status & tips

Vanwege omstandigheden (bijvoorbeeld werkzaamheden, aanhoudende regen of juist droogte) kan het voorkomen dat niet de hele route geopend is. Kijk voor de actuele status van (de verschillende delen van) de route in onderstaand overzicht.

Als een trail oranje is, dan is deze kwetsbaar en verzoeken we je er niet te rijden. Is een trail rood, dan is deze dicht omdat het berijden ervan zware schade aan zou richten.

 
 

Veluwezoom on Trailforks.com

Geen zin in het noordelijke deel en wil je meer km’s maken in het zuiden? Download dan onze GPX die de route met een twist inkort maar maximaal HM’s biedt.

Horeca
Natuurmonumenten heeft een samenwerking met restaurants de Heideroos (Eerbeek), de Harmonie (Laag Soeren) en de Thermiekbel (zweefvliegveld Terlet). Tijdens de openingstijden zijn hier ook faciliteiten voor mountainbikers.

De Priesnitzhoeve in Laag-Soeren is een charmant steunpunt van Natuurmonumenten met koffie & lunch, B&B en tevens faciliteiten voor mountainbikers. In de omgeving vind je veel campings!

Je fietst op de MTB-route langs paviljoen De Posbank, eetkraampje Koepel de Kaap en de Carolinahoeve . Restaurant Woodz ligt vlak bij de route en is via de rode MTB-route te bereiken. Neem ondanks de aanwezige horeca altijd voldoende eten en drinken mee.

Update: Helaas is de horeca alweer een tijdje dicht vanwege de Coronamaatregelen. Gelukkig bieden een aantal plekken tóch de mogelijkheid voor die welverdiende snack onderweg. Hier kan je op het moment terecht voor take away of een terras:

  • Paviljoen de Posbank (Posbank, Rheden) – take away dagelijks van 10.00 tot 16.00 (ook toilet!)
  • Bike and Eat (Loenen) – terras / take away dinsdag t/m zondag 9:00 – 18:00
  • Woodz (Velp) –  woensdag t/m zondag, take away vanaf 11:00, terras 12:00 – 18:00
  • Brasserie de Veluwezoom (Bezoekerscentrum, Rheden) – take away dagelijks van 10.00 tot 17.00

Verhuur van mountainbikes
Mountainbikes kunnen gehuurd worden bij MTBCLINIC.NL in Velp (tevens MTB-werkplaats, Bed&Bike en clinics) en Veluwe Actief in Rheden (tevens arrangementen en groepsactiveiten).

Neem contact met ons op als je specifieke vragen hebt, we kunnen desgewenst specifieke GPS bestanden of routes voor je samenstellen! We ontwerpen nog een nieuwe online kaart met meer informatie over parkeer- en start plaatsen, fietswinkels en inzet van hulpdiensten.