De route

Onze  MTB-route onderscheidt zich in veel opzichten van andere MTB- routes in Nederland. Het is een pittige, natuurlijke en avontuurlijke route dwars door het Nationaal Park Veluwezoom en gaat over bestaande paden en wegen van meerdere grondeigenaren. Het parcours loopt in het zuidelijke deel met de meeste hoogtemeters en recreatieve voorzieningen over de stuwwal met pittige ruwe klimmetjes en gaat in het centrale en noordelijk gelegen deel langs zandverstuivingen, heide, vennen en bossen waar stilte overheerst en natuurlijke processen het landschap bepalen.

Groene internationale MTB borden geven de hoofdroute weer.  Rode borden geven extra’s weer (heen & weer, maximaal mountainbike plezier).

Tijdelijke A3

Tip;
In Nationaal Park Veluwezoom delen we paden met andere recreanten. Als je andere recreanten op de route treft, passeer deze dan altijd op een nette manier.  Een vriendelijk ‘hallo’ en ‘bedankt’ bij het langzaam passeren bevordert de sfeer in het park! Be Nice, say Hi!

“Denk goed na over je gedrag in relatie tot andere recreanten” Oftewel; Jouw gedrag heeft invloed op de opinie en tolerantie van het publiek en dus ook van de beleidsmakers en landeigenaren waar wij mee ingesprek zijn!