facebook website email

Afgelopen jaar..
Vrijdag 21 december 2018 hebben we op een regenachtige dag in twee kleine groepjes lekker gewerkt aan regulier onderhoud aan de MTB-route nabij Beekhuizen en we hebben op nieuwe stukken nabij de Schaapsallee/Plaggenweg stronken en modder verwijderd. Uiteindelijk werd het nog droog ook..

Tof om te zien hoeveel vrijwilligers er inmiddels zijn opgestaan! In totaal hebben 51 mensen zich aangemeld via de website om te helpen. Begin 2019 willen we ons in groepjes opsplitsen, zodat iedereen die zin heeft kan helpen met onderhoud aan de bestaande route of met de aanleg van de nieuwe route.

En we kunnen alle hulp op diverse vlakken goed gebruiken. Heb je een idee, of wens, of plekken waar je ons aan het werk wilt zetten?

Laat ons ook weten als je graag op een vaste dag meehelpt, dan gaan we een optelsom maken en verschillende werkzaamheden aan de nieuwe en bestaande route organiseren.

Kortom, laat van je horen, dan hoor jij van ons!

2019..
Op vrijdagavond 4 januari 2019 hadden we bij Goossens Fietsenwinkel in Velp een bijeenkomst voor circa 20 geïnteresseerden en hebben we de route op gedetailleerde topografische kaarten kunnen laten zien en vragen beantwoord.

@Goossens Fietsenwinkel: bedankt !


Test mee: de Plaggenronde (6 km / 100 hm's)

Over de Plaggenronde; sinds een twee weken kan dit rondje door mountainbikers gereden worden. We lezen en horen leuke en enthousiaste reacties, maar onthoud: het pad is nog lang niet af en het is een test. Je gemiddelde zal niet hoog zijn en naar beneden rolt zwaarder dan naar boven.. Benieuwd geworden?

Het is een test om op een natuurvriendelijke wijze een mooi pad te krijgen. Het pad is door vrijwilligers samen met Natuurmonumenten uitgezet en gesnoeid. Natuurmonumenten heeft dode en omgevallen bomen gezaagd en met een speciale bosmaaier 'gemaaid'. Met bladblazers, Mcleod's, harken en schoppen hebben wij het getracht te verbeteren. Half januari 2019 gaan we met een nieuwe machine door. Daarnaast krijgen we nog hulp van een machine op stukken die te zwaar zijn voor ons. Zo hopen wij dat - na nog veel meer onderhoud en gebruik - een leuk pad ontstaat!
Download het GPS bestand vanaf onze website.

MTB Veluwezoom

Plaggenrondje
facebook website email