Maar eerst nog wat meer informatie over de Plaggenronde :

Natuurmonumenten heeft samen met een aantal actieve vrijwilligers bij de Plaghak als test een natuurlijke mountainbike route aangelegd. Wat is dat natuurlijke eigenlijk?

Een natuurlijke route is natuurlijk avontuurlijk ;-) Een route die de natuurlijke lijnen en hoogteverschillen in het landschap volgt, waarop minder bochten zijn aangelegd en de grond minder diep wordt afgegraven.

We hebben een natuurlijke route uitgevlagd in overleg met een ecoloog van Natuurmonumenten. Daarna hebben we groot en klein snoeiwerk uitgevoerd en met Natuurmonumenten de route gemaaid/geklepeld. Vervolgens hebben we met harken, schoppen en bladblazers zoveel mogelijk de humus verwijderd en bulten en kuilen gevlakt. We gaan nu met een kraantje de stukken die handmatig niet kunnen worden verbeterd, aanpakken.

Dat betekent dat we met maximale inzet van vrijwilligers hebben gewerkt! Erg tof om te zien hoeveel werk er is verricht! Nog leuker is om te lezen en te horen dat we goed bezig zijn geweest! Natuurlijk is het nog lang niet af!

Samen met Natuurmonumenten evalueren we telkens wat de beste manier van aanpak is. Daarom gaan we het op de volgende stukken anders doen. Die zijn inmiddels uitgezet en daar gaan we direct na het snoeien en maaien de kraan inzetten om geen onnodige energie te verspillen, hoe goed de (core- en spier) oefeningen ook kunnen zijn.

Zaterdag 12 januari plannen we een nieuwe boswerkdag. We hebben al wat aanmeldingen ontvangen! Meld je aan zodat we het gereedschap en de planning gereed hebben. Wil je meerijden vanuit Rheden dan spreken we om 09.45 uur af op de parkeerplaats van het bezoekerscentrum in Rheden en om 10.00 verzamelen we bij de vijver van Beekhuizen. Prima te bereiken met de Omafiets. We gaan door zolang we zin hebben.

Zorg ervoor dat je zelf wat te eten en te drinken bij je hebt en eventueel werkhandschoenen. Reageer via Facebook (bij het evenement via de button “ Gaat”) of op deze mail als je van plan bent om te komen.

Bel altijd met vragen en opmerkingen; +31637289688

MTB Veluwezoom

Oudjes
facebook website email